Taking on the world


                         Sometimes, it feels like this.....

HEARTiiiiJag hittade ett sånt här idag ...weey

I have a glowing ball
Just nu är julen den bästa tiden på året. Jag struntar i att det är november fortfarande. Jag spritter av julstämning. Kanske var det för att de började snöa. vi gillar ju det här. Här hos mig....

M


SMSIII

Igår, på festen, trist, tillssssss, weeeeeyyy , saaalvaaationn.....smsiiiii

A girl gotta do what a girl gotta do, rosabellaJag var på fest igår, a vad ska jag säga

earlyEarly morning looking shit

SNÖ


Det är kallt. Riktigt kallt. Inne i stan blåser det som tidigare konstaterat långt mer än lagom m/s . Här är det stillsamt, lugnt, ljust och svinkallt. Men det är skönt. Det är inte det kalla som jag hatar det är blåsten. Här ute kan man verkligen njuta av att det faktiskt är kallt. Och snö. Nu hoppas jag än en gång att det håller i sig. Länge. Att detta halvåret ska bli skonat från regn, regn, regn och storm. Men jag vet att det kommer komma. De varnar redan för storm inatt. Men jag ignorerar det just nu och njuter utav att det är vinter. Det är inte ofta man gör det. Den känns ofta oändligt lång och knäckande. Men dagar som denna, dagar som igår och kanske kanske även i morgon gör ändå vintern mer än värd att genomlida. Stillsamt, Lugnt, Ljust och Svin kallt. Det är faktiskt inte så bad.
Vinterdags


Idag blev det vinter. Bara sådär. Jag känner att det verkligen är skönt att det för en gångs skull verkligen snöar här nere. Det har ju en tendens att konstant regna och blåsa i 190 m/s under hela vinterhalvåret. Detta året kanske det blir bättre. Förmodlien får jag väl bittert ångra mina lyckönskningar över snön. Skulle det mot all förmodan hålla i sig och inte förvandlas till blask direkt så håller det nog i sig tills början på maj. Men just nu känns det fruktansvärt skönt. Var ute på stan och rände runt. Köpte genast en julstjärna och plockade fram en ljusslinga. Mysigt . Direkt . Bara sådär. För lite snö

MM Me like

Blue


Hur blev allting som det blev?Friday Night


Drinkkväll ikväll. Friday night. Bra night. Ska först jobba ett par timmar efter en en onådigt slö skoldag. Så är det. Men sen .
Jag ska inte röra ett finger denna helgen. Jag ska inte laga mat, jag ska köpa, jag ska inte städa, jag ska stöka ner. Jag ska slänga runt alla min kläder i hela lägenheten för att hitta outfitten och jag ska inte plocka upp det! Jag ska lyssna på hög musik och inte komma hem förens på söndag. Jag vägrar bläddra en sida i mina böcker och än mindre knappa in ett endaste ord i min "detaljstudering" . Nej den här helgen är fri.

Jag tror de blir glitter idag,,, Glitter , glitter, glitter.  Ah vad jag har längtat efter denna helgen! Synd att regnet öser ner och att jag först måste jobba men nu e de nääääraaa

DECEPTACON!

Helena T okt 08 :Pre-party


Every day and night
Every day and night
I can see your disco disco is sucking my heart out of my mind
I'm outta time
I'm outta f´n time
I'm a gasoline gut with a vaseline mind, but
Wanna disco?
Wanna see me disco?
Let me hear you depoliticise my rhyme.
One! Two! Three! Four!
You got what you been asking for.
You're so policy free and you're fantasy wheels and everything you think
and everything you feel is alright, alright, alright, alright, alright. /deceptacon-le tigre


Gaynight, clamour n glamour

Upp-piggande i höstmörkret, gratis vin och givetvis ,drinkar. Ingen öl . Jag såg faktiskt inte en enda öl ikväll. Men vad gör det, vilken kvinnlig respektabel man i sina bästa högklackade skor och finaste lösögonfransar skulle ställa sig och beställa en öl?! Än mindre skulle alla de bartender iklädda boxershorts häva upp en så där tre fyra starköl bakom bardisken. Nej glamour ska det vara, eller något åt det hållet i allafall.
Nu är det iallafall spikat, efter ikväll blir nästa utgång på gayklubb. Fantastiskt. Glitter och Glamour i all sin glans.Det är vad jag behöver denna höst, än så länge har inte höstmörkret tagit över mig och depresiviserat mig till att max gå till skolan och tillbaka men jag vet att den brukar komma, kanske är detta året bara så jäkla bra. Hur som helst så är det inte fel att förladda och peppa upp med lite extra ljus och glitter i vardagen och ikväll blev det bevisat ,det är helt klart dags för gayklubbarnas intåg i mitt uteliv och de ska stanna där!

P.s Mina ben såg ut som en disco kula.

P.s 2 Nästa köp är en disco kula.

Ps 3 Jag vill sätta den i taket men de är för lågt, tror inte de blir bra, så jag får helt enkelt hänga upp mina Pants istället

Nice and Shine

I´m in Love!Det här är min nya pojkvän, jag är så kär, jag tänker på honom hela tiden! Kan inte sluta tänka på hans mönstrade ylletröjoa som han använder ihop med sina nya halvtajta levis jens i lagom stentvätt.MM jag älskar det! Dessutom gillar jag att pilla honom länge läääänge i hockeyfrillan. I bland busar jag om lite i luggen också för att liksom få det där rätta svallet. Ha ha ha vad håller jag på med!? Hahaha jag har hittat världens roligaste hemsidaaaa WEEEEEYYY hooo Party. Håller ungefär samma låga nivå som photobooth på Mac , den nivån är fantastiskt ...wooo wonderful.

People                                                                

                                                                              foto:by Helena T 1 nov 08
Strange walking.

var i oslo för ett tag sedan, utanför opera huset samlades en hel del männsikor för att beskåda det nya världsberömda operahuset. Det var verkligen märkvärdigt och sanslöst fint. Jag som har agg mot att fotografera fina saker eller byggnader när det står massa folk runt omkring , framför, tittar in på ett hörn eller nåt fann mig själv istället fotografera detta. Bara allmänt people.

Låt den rätte komma in

Det blev bio igår, låt den rätte komma in. En skräckroman skriven av Johan ajvide Lindqvist. När man gör film av en bok faller vanligtvis detaljer och handlingar bort som i boken kanske är väsentliga men som filmen klarar sig utan. Just därför tycker man väl också att boken ofta är bättre än filmen. Böcker lyckas ofta skapa känslor som aldrig filmen når upp till, en fel rollsättnig kan dessutom stjälpa en hel film om rollerna inte alls är som man själv har tänkt sig.

Jag brukar alltid försöka läsa boken innan jag ser filmen. I detta fallet gjorde jag inte det. E bio impuls igår gjorde ett avbrott i mina principer som jag försöker hålla mig fast vid- Boken först-Filmen sen. I detta fallet är jag GLAD att jag inte läst boken. Jag kommer inte göra det heller. Svenska skräckfilmer brukar vanligtvis inte leva upp till någon större skräckstandard än att möjligen Helena Bergström skriker sig lovligt hes i halva filmen eller att Beck hittar utpetade ögon i burkar hemma hos en gammal tant som sedan försöker mörda honom. Att det dessutom var en Svensk VAMPYRFILM gav ju inte större förhoppningar med tanke på förra floppen som Frostbiten.

Nej det är nog tur att denna filmen baserar sig på en bok. Och det är nog också tur att filmen med sina avkapningar, omskrivningar och sitt bearbetande vis tonar ner historien, för jag var nära att gå två gånger under filmen pga mitt obehag.

För oss med svagt psyke som kollar garderoben och tittar under sängen efter vi sett en skräckfilm så är det nog ingen bra idé att läsa boken. Kanske inte heller att se filmen. Den ger ett så fruktansvärt obehag, och konstig smygande skräckstämnig så att man nästan som jag sa, -vill gå. Låt Den Rätte Komma in är helt klart sevärd. Otroigt snyggt filmat för oss som är intresserade utav det, bra ljud, bra rollsättning, väldigt välarbetad. Jag uppmanar dock att se den nu innan Hollywood kastar sig över den för att göra en halvdan action version med Angelina Jolie som vampyr jagare och Van Halen inspringade på ett hörn. Det här är faktiskt en utav Sveriges bästa filmer, väl gjord som satan, hemsk som f-n. Usch vidrig film det där!

Early morning, ...


Early morning, feel lika shit. Look like shit. Need Stuff.


Nåt så fruktansvärt trött. Trött på att göra saker utan mening, saker som tar tid från det jag egentligen behöver göra.
Så jag låg kvar lite extra, satte mig vid datorn , gjorde det jag skulle och sket i det andra.
Nu har jag bara 4 saker till som jag måste göra idag.
Synd att en utav dem innebär en sammanlagt 8 km cykeltur fram och tillbaka i en oändligt intensiv blåst och regn. Lätt att strunta i det. Vad jag däremot måste göra är att gå till sjukgymnasten. Kärringhöft som man har. Vet inte vad som hänt men jag kan inte gå ordentligt längre. Värt att lägga ner tid på att gå dit och "vre" den rätt.
Värdelöst att vara kärring ungefär 40 år innan det är dags med höft och ledont på riktigt.
Shit vad jag e bitter nu. Tror jag är det eftersom min granne gillade att väcka mig med borrmaskin och damsugare innan vettig tid i morse. Så jag gjorde det. Jag blev skit sur och bankade i väggen. Shit jag är verkligen kärring. Fy så kärring aktigt. Bitter, trött, ont i höften och inte nog med det så bankade jag i väggen som en sur lite tant med 4 katter och 15 limpor Prince på hatthyllan.. Usch.Dags att ändra på denna dagen. Kan inte vara så här bitter!Undescribable

There are things, that is undescribable,
I could call one of them you.
You make me feel like this, and how pretty is this?
You make me feel fixed ,I would call this fixed.

I don´t know how to break through this,
To pass it. How can i break through you. You´re stuck.
And how can I break through someone that fixes me up?
It might not be as pretty as it could, but you fix it.
I might not be as pretty as I could, but you fix that too.

I work and I try, I fight and I handle it. But it doesn´t go anywhere,
Doesn´t move. I´m stuck. Lost.
I feel sick, but good, happy, but sad. Sad but happy.
It´s undescribable.


Bio nån ?
Detta är jag, när jag inte vill. Jag vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte pluuuuuugga.
Jag tror att det e lugnt om jag inte gör det, jag klarar mig ingen större fara om jag gör det i morgon. Men känslan av att skita i det är otroligt påfrestande. Kanske lika bra att skita i det, eller i allafall gå och göra något annat..BIO nån ?Pinsamt om Skolmat?Asså va fan, e de nån som kollar på nya programmet på 4:an med Bert Karlsson och massa barn som klagar på skolamaten.
Pinsamt dåligt. Varför varför varför vaaaarföööööör sänder ens kanal 4 detta usla program. Vem tittar på det?
Vilken åldersgrupp ritar det sig ens till?

När man gick i skolan hatade man skolmaten ialf jag och alla andra på min skola. Men man skulle ju inte tycka om den heller. Jag var vikare på en högstadie skola för ett tag sedan och då var det faktiskt inte mer fel på den än någon annan storköks mat. Kom igen, massa tykiga barn som står och snutar sig mot någon politiker och ska verka vuxna. Sen kommer en liten seriös bakrunds röst som ska försöka skapa allvar och seriositet i det hela.
Vem är föressten hon?, Är det någon som vet?.
 Tycker mig känna igen hennes röst från andra dåliga TV program.
 Storköksmat är inte jäääättegott. Men det är ok. Och visst kan de diskuteras huruvida det är rätt att vissa skolor bara spenderar 10 kronor per elev på maten men för f-n. Ska man göra ett helt program som sänds varje vecka .Vad har hänt?! Mycket ställningstagande, vinklingar och tykiga barn i denna följetången. Jag skrattar lite nu, jag hör det i bakrunden och måste panik byta kanal för att slippa höra, samtidigt som jag tycker det är lite roligt , skrattretande. Hoppas SVT håller sig utanför det här!

P.S vad vill dom ha då ?! gourmet mat? Då tycker dom väl inte om de heller..

Over n´change channel

P.s2 Ellen min vän, världens bäst middagsvärdinna, lagar så sjukt god mat. always. Sommarmys.Länge sedan nu. Vinter mys nästa!
Kosta Boda


När jag var liten hade jag inte bättre vett än att samla på kulor,studsbollar och Kastanjer ?! Tänk om jag hade vetat vilka fantastiska ljuslyktor det finns från Kosta Boda . Tänk vad många jag hade haft då.
Jag älskar mina ljuslyktor, varje födelsedag, jul och annat önskar jag mig fler, och varje födelsedag, jul och annat ligger ett likadant paket med en ny fin lykta från Kosta Boda. Dom är inte som vilka lytor som helst, inte nog med att de finns i säkert 40 olika nyanser och färger där de röda, bruna , gula och rosa är svindyra resten lite mer ok, utan även tåliga, tjocka, och måste diskas med jämna mellanrum för att hålla glansen kvar. Jag diskar dom gärna. Sjuktligt stilrena och snygga och ger otrokigt mysigt härligt ljus. Save save, Collect , collect.


P.s dom ljublå och vita kostar under hundralappen och är också de man har flest av, ny färg nästa gång-Lila.
Weeeey

Söndag,vilodag?!!

Söndag, vem var det som sa att söndag var vilodag? Hm ja jo det var ju en man som jag nog tror knåpat ihop både det ena och andra rättesnöret i våra liv. En man som förmodligen ville att arbetarklassen eller de som slet mest skulle ha en dag i veckan att ägna sig åt -ingenting( max kyrkan men hur vanligt är det nu egentligen).
Njä söndag skulle jag knappast vilja kalla vilodag. För att hinna med resten utav veckan och försöka få ihop lite extra pengar så har de jobbats, städats, plockats iordning, tränats och sist men inte minst så ska det pluggas. Nu har jag ju inte gjort just det än , och kommer förmodligen dra mig tills jag nästan skiter i det. Söndag vilodag. My ass.

Nu ska jag för en liten stund, sätta mig ner och snabbläsa en tidning och få lite lätt ångest över skillnaden mellan mitt komplexa studentboende och de magnifika välplanerad och spenderade bostäderna/inredningarna i en skön tidning. Försöka dricka teet efter det har svalnat så jag slipper bränna mig och lyssna på The National eller kanske slöglo lite på nån repris på TV. Jag ser fram emot den lilla stunden. Under tidningen ligger en liten mindre och bra mycket fulare processlednigsbok, jag kommer ignorera den för resten utav dagen tror jag. Ialf nu, halv tre på eftermiddagen när jag för första gången sitter still på min vilande söndag.

Weeey.

A girl gotta do what a girl gotta do, rosabella

Jag var på fest igår, ja vad kan man säga . Uppmärksamheten var total.Näck,
         "När jag blir stor, då ska ja bo en näckros".


Tänk om verkligeheten hade lite mer magi, vad kul det skulle vara då . När jag var liten hade jag sjukt mycket magi. Kunde få saker att bli till allt jag ville, kunde vara var jag ville. Snarare Fantasi än magi. Tänk om man skulle vara som när man var barn fast när man är vuxen, lite mer fantasi, lite mer magi. Vad pratar jag om ?=)
Nothing ever changes


                                          Love , Love ,Love, Love me, me, me ,me

VIN

Chile Merlot, tyskland en box 80 spånn helt ok , najs e fredag...rosabella unt i am going out..ses i morgon eller på andra sidan!

04.30

Det är helt sjukt att vara uppe nu, ännu sjukare är att ge sig ut och cykla i motvind och svinkallt nu
.
Döden.

Detaljstudering

Vi jobbar med detaljstudering utav företag i skolan. Sjukt kul. MM , jo da såaaaateeeeeeee.
Sista för idag tack för allt

Nästan snö


jävla tidsfördriv

Datorn är ett jävla tidsfördriv, jag skulle sitta här i högst 1 h det blev 3! Direkt utan förvarning. Jag sa ju att det skulle gå så här!
Nu måste jag göra alla de där tar-två-h-innan-kl-9-för-då-börjar-house sakerna som jag inte gjort innan nio och dessutom försöka lägga mig i tid innan mitt MYSIGA fantastiska jobb börjar kl 5 i morgon bitti.MM ångesten är stor, jag älskar mitt jobb =) sleep tight, yeah right

Jag var på fest igår..

 

Stuck.

Jag är så otroligt karaktärlös människa. Först skulle jag absolut inte skaffa Facebook. Och det gjorde jag inte heller. På länge. Men sen efter mycket om och men, skapades motvilligt ett litet minimalt konto på Facebook. Jag blev tvingad, lurad. Kunde inte stå emot, helt enkelt karaktärlös. Sen skulle jag inte blogga. Nej för det hade jag inte tid med och jag har ju inte tid med sånt här heller. Jag blir ju så fast. Lägger ner så mycket tid att ögonen blir fyrkantinga, därför kan jag inte hålla på med sånt här. Men jag kan alrig stå emot. Bra då också att jag läser ett program som innbär ofantliga timmar framför datorn för att skapa en liten grej som ska presenteras på tjugo minuter. Men vad kan jag säga, innerst inne så gillar jag ju det. Det är kanske bara att inse att jag inte klarar stå emot datorns värld och allt som finns i den. Jag är fast. Måste kanske snarare ändra min karaktär till att inte spendera allt för mycket tid här istället för att inte göra det alls.
Je je nu börjar det. Känns rätt ok att ha varit lite karaktärslös.

Fast med ROSABELLA

Det finns en liten filur som ständigt följer mig i hasorna. Ibland är jag så trött på henne att jag kan spy. Ibland fastnar jag med henne totalt och pratar inte med någon annan. Hon hittar små detaljrika händelser i mitt liv som jag inte fattar varför jag ens reflekterar över. RosaBella heter hon visst. Kanske ser hon ut som jag, i så fall ser jag jäkligt rolig ut.
Jag vet inte riktigt vem hon är, vad hon vill eller vad hon kommit ifrån. Jag vet inte heller varför hon ständigt tränger sig på i situationer när jag verkligen inte vill ha henne där. Men aldrig lämnar hon mig i fred.Hon håller på hela tiden,en konkret, uttråkad, temperamentsfull och känslosam skitunge som kan visa allt i en bild. Kanske är hon som jag, i så fall är hon jäkligt knäpp. Men hellre knäpp än tradig det är vi i allafall överens om, rosabella och jag.

Det finns annat att skriva om än kläder.

Ja det gör det faktiskt, och det finns en hel del som faktiskt också gör det. Men trots det så är det ändå mode-bloggarna som gång på gång stjäl priser om bästa bloggar eller ligger i top-listor på mest besökta bloggar etc
Jag menar inte att dissa dem som faktiskt med genuint intresse skriver om kläder och mode, jag menar inte heller att dissa dem som lägger upp lika mycket bilder på sig själva i olika puta-med-munnen-stilar som kläder. Det jag helt enkelt menar är att det finns annat att skriva om än kläder. Så jag tänkte göra det.
  

RSS 2.0